Βιογραφικό

Γεννήθηκα στο Johannesburg της Νοτίου Αφρικής και μεγάλωσα στην Αθήνα.
Σπούδασα Κοινωνιολογία, Αγγλική Φιλολογία και Φωτογραφία. Έχω μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική από το Πανεπιστήμιο του Surrey.
Παρακολούθησα σεμινάρια σεναρίου, σκηνοθεσίας και δημιουργικής γραφής, ενώ παράλληλα συμμετείχα στην παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Έχω σκηνοθετήσει και γράψει σενάρια ταινιών μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και προωθητικού υλικού.

Είμαι μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων από το 2016 και της ακτιβιστικής ομάδας Ελληνίδων Συγγραφέων «Η Φωνή Της», που μάχεται για την εξάλειψη της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών.

Από το 2017 συμμετέχω στις επιτροπές Κριτικής Σεναρίου στους διαγωνισμούς σεναρίου μικρού και μεγάλου μήκους που οργανώνει η ΕΣΕ.

Διακρίσεις:

 • Το 2023 έγραψα το σενάριο και σκηνοθέτησα το ντοκιμαντέρ «εν ομονοία» που συμμετείχε σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έλαβε τη 2η θέση για το καλύτερο ντοκιμαντέρ και το βραβείο κοινού, και την για το πιο πρωτότυπο μήνυμα, ενώ ήταν υποψήφιο για καλύτερη ταινία και ιδέα στο 7ο Film Olympiad Grand Prix.
  Στον 28ο Διαγωνισμό Διαποράματος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας έλαβα το 1ο Βραβείο (Χρυσό) για το έργο «εν ομονοία».
  Επίσης, συμμετείχα στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας- CIP & στο ATHENS GRAND – HPS όπου διακρίθηκα με το ISF E – DIPLOMA
 • Το 2022 & 23 τo σενάριο Μια ανάσα πριν – βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημά μου – έφτασε στους Finalists στο 16ο London Greek Film Festival & έλαβε Honorable Mention στο 12o AIDFF
 • Την ίδια χρονιά συμμετείχα στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ ΑΜ Φωτογραφίας που διοργάνωσε η Blank Wall Gallery στην Αθήνα, στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας- CIP και στη PHOTOVISION με την ομάδα ISF με θέμα το Πορτρέτο. Συμμετείχα επίσης στην ομαδική έκθεση Παλιοί και Νέοι Φωτογράφοι στο Chicago Athenaeum: Μuseum of Architecture and Design, σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies και την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία.
 • Το 2021 διακρίθηκα στον διαγωνισμό Η Εικόνα της πόλης μου που διοργάνωσε η NEW MEDIA ART υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και συμμετείχα στην έκθεση που έλαβε χώρα στην Blank Wall Gallery και στον διαγωνισμό Self-portrait που διοργάνωσε η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία. Επιλέχτηκα να συμμετάσχω στο 4o Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας- CIP όπου και διακρίθηκα στον Φωτογραφικό Μαραθώνιο που διεξήχθη κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.
  Την ίδια χρονιά το μυθιστόρημά μου lipstick επιλέχτηκε από τo διαδικτυακό περιοδικό Bookpress ως ένα από τα 51 λογοτεχνικά έργα γυναικών συγγραφέων που ξεχώρισαν το 2021.
 • Το 2020 συμμετείχα στην ομαδική έκθεση Portraits που διοργάνωσε η Blank Wall Gallery καθώς και στο 3o Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας- CIP.
 • Το 2018-2019 & 2020 αρκετές από τις φωτογραφίες μου διακρίθηκαν στον 3ο,4ο και 5ο διαγωνισμό γυναικών που διοργανώθηκε από την ΕΦΕ
 • Το 2010 εργάστηκα ως Α’ βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία της Dorota Zglobicka Love and Shadow, που επίσης βραβεύτηκε στο ZubrOFFka International Film Festival, της Πολωνίας.
 • Το 2009 έγραψα το σενάριο για την ταινία μικρού μήκους Πίσω από τα σύννεφα σε σκηνοθεσία Γιώργου Δημητρόπουλου που έλαβε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου- Βαγγέλης Κοτρώνης καθώς και του πρώτου αντρικού ρόλου στο Φεστιβάλ της Πάτρας.
 • Το 2005 το σενάριο για τηλεταινία Γεια Χαρά έλαβε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό σεναρίου που διοργανώθηκε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ.

Συγγραφή:

 • Το 2015 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά Μία ανάσα πριν από τις εκδόσεις Momentum.

 • To 2017 & 2019 έγραψα σενάρια και σκηνοθέτησα επεισόδια για την τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ Από το μικρό στο μεγάλο παραγωγής της ΕΣΕ.

 • Το 2021 το μυθιστόρημά lipstick κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Δωδώνη.

 • Το 2023 συμμετείχα στον συλλογικό τόμο διηγημάτων «Η Φωνή Της» από τις εκδόσεις Καστανιώτη

  Τα διηγήματά μου «Σκιές», «Ιεροτελεστία της Βροχής», «Ουράνιο Τόξο» και «Ιστορία Αγάπης» έχουν δημοσιευτεί στα λογοτεχνικά περιοδικά Fractal, Bookpress και Θράκα.

error: © PhotoLexi - Content is protected !!