Βιογραφικό

Γεννήθηκα στο Johannesburg της Νοτίου Αφρικής και μεγάλωσα στην Αθήνα.

Σπούδασα Κοινωνιολογία, Αγγλική Φιλολογία και Φωτογραφία. Έχω μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική από το Πανεπιστήμιο του Surrey.
Παρακολούθησα σεμινάρια σεναρίου, σκηνοθεσίας, και δημιουργικής γραφής ενώ παράλληλα συμμετείχα στην παραγωγή ταινιών μικρού μήκους.

Είμαι μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. 

Διακρίσεις:

 • ΤΟ 2023 το Διαπόραμα “εν ομονοία” πήρε το 1ο βραβείο στον 28ο Διαγωνισμό διαποράματος που οργανώνει η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία.
 • Το 2022 τo σενάριο Μια ανάσα πριν – βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημά μου – έφτασε στους Finalists στο 16th London Greek Film Festival.
 • Την ίδια χρονιά συμμετείχα στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ ΑΜ Φωτογραφίας που διοργάνωσε η Blank Wall Gallery στην Αθήνα, στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας- CIP και στη PHOTOVISION με την ομάδα ISF  με θέμα το Πορτρέτο. Συμμετείχα επίσης στην ομαδική έκθεση Παλιοί και Νέοι Φωτογράφοι στο Chicago Athenaeum: Μuseum of Architecture and Design, σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies και την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία.
 • Το 2021 διακρίθηκα στον διαγωνισμό Η Εικόνα της πόλης μου που διοργάνωσε η NEW MEDIA ART υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και συμμετείχα στην έκθεση που έλαβε χώρα στην Blank Wall Gallery και στον διαγωνισμό Selfportrait που διοργάνωσε η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία. Επιλέχτηκα να συμμετάσχω στο 4o Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας- CIP όπου και διακρίθηκα στον Φωτογραφικό Μαραθώνιο που διεξήχθη κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

    Την ίδια χρονιά το μυθιστόρημά μου lipstick επιλέχτηκε από τo διαδικτυακό περιοδικό Bookpress ως ένα από τα 51 λογοτεχνικά έργα γυναικών
συγγραφέων που ξεχώρισαν το 2021.

 • Το 2020 συμμετείχα στην ομαδική έκθεση Portraits που διοργάνωσε η Blank Wall Gallery καθώς και στο 3o Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας- CIP.
 • Το 2018-2019 & 2020 αρκετές από τις φωτογραφίες μου διακρίθηκαν στον 3ο,4ο και 5ο διαγωνισμό γυναικών που διοργανώθηκε από την ΕΦΕ.
 • Το 2010 εργάστηκα ως Α’ βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία της Dorota Zglobicka Love and Shadow, που επίσης βραβεύτηκε στο ZubrOFFka International Film Festival, της Πολωνίας.
 • Το 2009 έγραψα το σενάριο για την ταινία μικρού μήκους Πίσω από τα σύννεφα σε σκηνοθεσία Γιώργου Δημητρόπουλου που έλαβε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου- Βαγγέλης Κοτρώνης καθώς και του πρώτου αντρικού ρόλου στο Φεστιβάλ της Πάτρας.
 • Το 2005 το σενάριο για τηλεταινία Γεια Χαρά έλαβε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό σεναρίου που διοργανώθηκε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ.

Συγγραφή:

 • Το 2015 το μυθιστόρημά μου Μία ανάσα πριν, εκδόθηκε από τον Εκδοτικό Οίκο Momentum.
 • To 2017 & 2019 έγραψα σενάρια και σκηνοθέτησα επεισόδια για την τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ Από το μικρό στο μεγάλο παραγωγής της ΕΣΕ.
 • Το 2021 το μυθιστόρημά μου lipstick, εκδόθηκε από τον Εκδοτικό Οίκο Δωδώνη.
error: © PhotoLexi - Content is protected !!